De tre bästa spelen just nu

Jag har alltid flera olika spel på gång på olika plattformar, men här tänkte jag berätta lite mer om mina tre favoritspel just nu.

En nyversion av det gamla Playstation 2-spelet, lite omgjort och uppdaterat men ändå med stor igenkänning för de som spelade originalspelet. Fruktansvärt skrämmande och hög kuslighetsfaktor rakt genom, fantastisk grafik och verklighetstrogna karaktärer. Kameran är här placerad strax bakom spelarens ena axel, vilket underlättar spelandet och ger en skön känsla. En riktig rysare med massor av detaljer och svåra utmaningar att lösa. Toppbetyg från flera håll.

Finns till: Xbox, Playstation, PC

Ännu ett kärt återseende med en gammal favorit från PS2, ännu mer omgjort men kanske inte lika uppdaterat. Ett klassiskt Hack’n’slash-spel för 2019 med snyggare grafik och lite roligare gameplay än föregångarna. Funkar bra både som introduktion till serien för nya spelare, och som nostalgitripp för gamla rävar. Karaktärerna har intressanta och tydliga personligheter och storyn är intressant och underhållande. Tvärtemot vad man hade kunnat tro är det här inte ett försök att mjölka en gammal idé på ännu några kronor, utan DMC5 är ett helt nytt spel som är väl värt att testa om du gillar den här genren.

Finns till: Xbox, Playstation, PC

Det blåser bokstavligen upp till storm, eller kanske rent av tornado, i den nya CIV-expansionen, som introducerar naturkatastrofer i det redan så utmärkta spelet. Att klimatförändringarna kommer att ställa till det för civilisationsbyggarna känns väldigt 2019, och vilka utmaningar du som spelare kommer att drabbas av beror på var du väljer att bygga din stad. Den lokala anknytningen till Norden känns kul och spännande och över lag är det här en skickligt gjord och genomtänkt vidareutveckling av ett redan riktigt bra spel. Försök bara att undvika att hamna i krig med Norge. Det brukar inte sluta bra.

Finns till: PC, Mac