Hårdvara som behövs för att bli en gamer

Så du vill bli en gamer? Kul. Och nu undrar du vad du behöver för prylar? Ja du. Det finns förstås tonvis med prylar som marknadsförs som ‘gaming gear’, men här kommer en lista över sådant som du verkligen behöver om du vill spela riktigt resurskrävande spel.

För att få den ultimata spelupplevelsen är ett kraftfullt grafikkort en nödvändighet. Utan det kommer bilden att bli pixlig och seg och spelet kommer att lagga. Inget är kul när ens dator laggar. Mycket kan du snåla in på, men inte här. Köp det bästa grafikkortet du har råd med och var beredd på att behöva önska dig ett bättre i julklapp. Det kommer hela tiden nya och mer krävande spel som inte funkar utan nya och dyrare grafikkort.

Det spelar ingen roll hur bra grafikkort du har om inte skärmen hänger med. Välj en skärm med så kort responstid som möjligt, och så stor att du kan få en riktigt omslutande spelupplevelse när du sitter framför datorn.

Oavsett vilket spel du spelar kommer ljudet vara en viktig komponent av spelkänslan, och om du spelar tillsammans med andra behöver du en bra mikrofon för att kunna kommunicera med dina kamrater. Om du sitter och spelar länge kommer du snabbt att märka skillnaden mellan ett bekvämt headset och ett som kanske ser tufft ut men inte passar din skalle. Skavsår på öronen? Nej, tack!

Det allra viktigaste för din egen kontroll över spelet är tangentbordet och musen som du använder för att styra din avatar genom spelet. Fundera över om du vill ha ett tangentbord med mekaniska klick eller inte, vissa gillar det, andra tycker att det stör. Musen behöver ligga bra i handen och gärna kunna anpassas med tyngder efter just din spelstil. Tänk på ergonomin där du sitter och kom ihåg att ta korta pauser ofta för att undvika musarm!