Ju mer vi är tillsammans

Att spela är kul. Att spela tillsammans med andra är exponentiellt mycket roligare. Tro mig. Om du är intresserad av att spela professionellt är det den enda vägen framåt, dessutom. Men även om du bara spelar för skojs skull kan det vara kul att testa att gå ihop med några andra spelare och skapa ett team.

Många spel nu för tiden är otroligt komplexa, och kräver många olika färdigheter och spelspecifika skills för att kunna utforska alla aspekter av spelet. Antingen får man då spela igenom spelet många gånger, som olika karaktärer med olika specialiteter eller göra olika val längs vägen. Eller också kan man gå ihop med andra spelare, som var och en tar på sig en viss roll och använder sina skills för att hjälpa hela teamet. Vissa bossar kräver dessutom ett större gäng med olika färdigheter för att kunna besegra, och om du redan har ett team som du är van att spela med har du mycket större chans att lyckas besegra en sådan boss.

EIELSON AIR FORCE BASE, Alaska–Senior Airmen Dominic Garcia and Robert Rosa, both of the 354th Communications Squadron, play a game of Halo 2 after work March 16 at the North Star Cafe in building 2333. Airman Garcia is the Eielson point of contact for Newtroop, an online gaming circuit for servicemembers who play online Xbox, PlayStation and computer games. (U.S. Air Force photo by Airman 1st Class Nora Anton)

Om du inte redan har kompisar som spelar samma spel som du finns det många platser på nätet där du kan komma i kontakt med andra gamers. Reddit eller ditt favoritspelforum är ett bra ställe att börja på. En annan sajt är challengermode.com där du både kan anmäla ditt intresse för att spela i ett visst spel, eller själv efterlysa just de spelkompisar du behöver till ditt favoritspel.

Ja, självklart finns det nackdelar med att spela i ett team, precis som det finns nackdelar med precis allting här i världen. Det är trots allt människor det är fråga om, och de kommer inte alltid som bäst till sin rätt i grupp, i synnerhet inte om de sitter lite småanonyma bakom en skärm. Men skulle ditt team haverera är det bara att gå ur, och försöka igen. Dina perfekta team-kompisar finns någonstans där ute!