Läs alltid recensioner först

Hur vet man om ett spel är värt att testa? De flesta kostar ju trots allt en slant, och demoversionerna ger inte alltid en rättvisande bild av vad man får om man slår till och köper hela spelet.

Jo, man kollar förstås runt på olika recensionssajter och spelbloggar för att höra vad de som har testat spelet tycker. Det finns en uppsjö av olika källor när det gäller spelrecensioner, och det kan finnas en poäng med att kolla runt och hitta någon som har ungefär samma smak som du när det gäller spel som du redan har testat. Om de har gett dina gamla favoritspel låga betyg är det inte särskilt troligt att ni skulle tycka likadant om det här nya spelet.

Även om det är viktigt att kolla vilka recensioner ett spel har fått innan du lägger ut hela fickpengen är det precis lika viktigt att inte bara gå efter vad ett spel har fått för betyg. Läs hela texten eller kolla på hela youtube-videon för att höra vad det är som just den här recensenten gillar eller inte gillar. Kanske tycker den här personen att spelet är för långsamt och inte tillräckligt mycket pang-pang, men du är ute efter ett spel som går lite mer på djupet när det gäller story och karaktärerna. Då är den här ettan i betyg kanske ett tecken på att du skulle gilla det här spelet.

Nöj dig inte heller med att läsa en recension eller kolla på en youtube-video. Som med allt annat är vilka spel man gillar en smaksak, och det som du älskar kanske någon annan har lite svårt för. Det bästa är att hitta en eller ett par gamingbloggare eller spelsajter som du vet brukar göra gedigna tester och skriva utförliga recensioner. Då kan du spara dina pengar till de spelen som du verkligen kommer att få glädje av.