Levla upp IRL också; om att hitta balans i vardagen

Jag är en gamer. Jag har alltid varit en gamer så länge jag kan minnas, men framför allt sedan bredbandet öppnade upp en helt ny värld, eller rent av många helt nya världar för mig som tonåring. Under många år upptog spelandet all min tid på bekostnad av mycket annat. Jag vet inte hur många gånger jag satt och sov på lektionerna för att jag hade varit uppe och spelat halva (eller hela) natten. Det är klart att det satte sina spår i betygen.

Här är några av de punkter jag behöver hålla koll på för att få en balans mellan mitt IRL-liv och mina olika spel-liv.

Inne i ett spel uppför sig tiden på ett annat sätt. Visst säger de att tiden går fort när man har roligt, men när man spelar känner man överhuvudtaget inte att tiden går utanför spelet. Det kan därför vara bra att bestämma redan när man sätter sig hur länge man har tid att spela och sätta ett alarm på mobilen eller datorn som piper när det är dags att spara och stänga av.

Med få undantag är spelande en stillasittande aktivitet. Om man kombinerar det med läsk, energidrycker, godis och snacks slutar det illa. Jag är noga med att äta näringsriktig mat innan jag börjar spela och har aldrig sötsaker eller snacks vid datorn.

Mina avatarer är inte de enda som behöver levlas upp, min egen kropp behöver också lite resurser. Jag cyklar till jobbet, går på gymmet minst tre gånger i veckan och tar hand om min IRL-kropp minst lika mycket som jag pysslar om mina avatarer.

Även om jag har de flesta av mina vänner inne i olika spel, finns det inget som går upp emot att träffa människor ansikte mot ansikte och föra ett samtal som inte är baserat på LEET-speak.