Live Game Tournaments – konsten att faila så att alla ser

Spel är kul. Och onlinespel är ännu roligare. Onlinespel som man får betalt för = ungefär så roligt som det kan bli. Och så kul kan du få det om du deltar i liveturneringar. Turneringarna äger nästan uteslutande rum på nätet, med undantag för turneringar i samband med Dreamhack och liknande, och det finns turneringar för massor av olika spel. Visst är det nervigt att spela inför publik, men det kan också ge en extra skärpa som behövs för att ta spelet till “the next level”.

Vem som helst kan delta i en sådan här turnering. Ibland finns det åldersgränser, i synnerhet om det är fråga om pay-to-play eller p2p, alltså turneringar med en anmälningsavgift. Men annars finns det inga krav. Du behöver ha en dator som håller för spelets krav, men det misstänker jag att du har om du blivit så bra att du överväger att börja tävla.

Det finns tusentals turneringar i nästan vartenda spel du kan tänka dig (och många som du nog har svårt att tänka dig också), och det startar nya turneringar dygnet runt, året om. Om du hellre vill spela än kolla på Kalle Anka på julafton går det alltså alldeles utmärkt.

$$$ The sky is the limit, i princip. Det finns enormt mycket pengar på spel i de här turneringarna, och det är klart att de flesta aldrig vinner, eller bara vinner symboliska summor. Men någon tar hem potten i varje turnering och om du har rätt skills och spelar med ett väl sammansvetsat team finns det ingen anledning att det inte skulle kunna bli du som tar hem förstapriset.

Det allra bästa som kan hända är förstås att du spelar så bra att du lockar till dig sponsorer som ger dig en massa gratisgrejer och flyger dig världen över för att spela professionellt, som en annan golfstjärna. Och ja, det finns turneringar för golfspel också. Lycka till!